Ο Έβρος βάλλεται εκ των έσω και εκ των έξω - Πρέπει να μπει άμεσα ΣΤΟΠ

 


Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στον Έβρο μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη, ο κίνδυνος   ερημοποίησης πλέον γίνεται ορατός.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού, φέρνουν ήδη αρνητικά αποτέλεσμα.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να θυσιάσει τον νομό μας για την εξυπηρέτηση των επικοινωνιακών του αναγκών, έχει την ανοχή ή και την στήριξη της τοπικής Ν.Δ., έχω γράψει σχετικά: “Ο Μητσοτάκης θυσιάζει τον Έβρο στις Επικοινωνιακές του επιδιώξεις”

Ο Έβρος αντί να γίνει παράδειγμα ανάπτυξης,  η αρχή για ένα νέο σχέδιο που θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τον έναν ισχυρό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, έχω γράψει: “Από τον Έβρο, με κιτο ειδικό σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα νέο μοντέλο στον πρωτογενή τομέα”.

Αντί να επανασυνδεθεί με τον ιστορικό του χώρο, αυτόν της Νότιας Ευρώπης και να γίνει το κέντρο συναντίληψης και 

συνανάπτυξης, έχω γράψει: “Μπορεί η Θράκη να γίνει το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;” , απαξιώνεται και καταστρέφεται.

Ο Έβρος λοιπόν βάλλεται εκ των έσω , από την ίδια την κυβέρνηση του.

Ο κ Μητσοτάκης , ο οποίος πρωθυπουργεύει  5 χρόνια, δεν φρόντισε να ανανεώσει την διακρατική σύμβαση με τη Βουλγαρία για την διαχείριση των υδάτων του  ποταμού Άρδα , η οποία λήγει στις 9 Ιουλίου του 2024, με αποτέλεσμα να δημιουργεί  αναστάτωση στους αγρότες του βορείου Έβρου κυρίως , αλλά και σε αυτούς του νοτίου.

Βάλλεται εκ των έξω, από την γειτονική Βουλγαρία,η οποία ετοιμάζεται να αδειοδοτήσει χρυσωρυχεία στο Ροζινό του  δήμου  Ιβαΐλογκραντ, όπως καταγγέλλει οικολογική οργάνωση των γειτόνων.

Οι επιπτώσεις τεράστιες και για τον νομό μας, αν λάβουμε υπόψη μας την απόσταση που χωρίζει το σημείο του υπό κατασκευή χρυσωρυχείου, με την είσοδο του Ερυθροποτάμου στην Ελλάδα, η οποία είναι μόλις 13 χιλιόμετρα.

Δεν θελω να αναλύσω τις ακριβείς επιπτώσεις στον νομό μας, το έκαναν οι οικολογικές οργανώσεις, αυτό όμως που θέλω να στείλω ως μήνυμα προς την τοπική κοινωνία, είναι ότι η ανοχή πλέον είναι συνενοχή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή την εξέλιξη.

Για την καταστροφή του Έβρου από τον κ. Μητσοτάκη, ευθύνη έχουν και οι βουλευτές του στον νομό και τα στελέχη του κόμματος της ΝΔ.

Για την μη ύπαρξη νέας συμφωνίας με την Βουλγαρία που αφορά τα νερά του ποταμού Έβρου, έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις οι αγρότες για να βρουν τρόπους αντίδρασης.

Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα στις ευρωεκλογές που έρχονται τον Ιούνιο, να στείλουν ισχυρό μήνυμα άρνησης αυτών των πολιτικών, καταψηφίζοντας το κόμμα της ΝΔ .

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πρέπει να αναδείξει αυτά τα ζητήματα και να προτείνει λύσεις, η πρόταση μου για “ Ειδικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης του Έβρου “ είναι στο αρμόδιο τμήμα του κόμματος, πρέπει να γίνει επίσημη θέση.

Τυχερό 

2-4-2024

Σπύρος Δέδογλου

Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια