Οι “Εκδικητές” δημιουργούν τους πολιτικούς χούλιγκανς - Η ζούγκλα στην πολιτική ζωή ευνοεί την ακροδεξιά.

  


Τα τρολς σε ρόλο κανίβαλων εκτελούν εντολές ανθρωποφαγίας

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο : “Τιποτολογούντες, Εκδικητές, “Ηθοποιοί” της Πολιτικής και Διαχρονικά Λαμόγια”  προσπάθησα συνοπτικά να αναφερθώ στις κατηγορίες που συνθέτουν το σημερινό πολιτικό τοπίο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασίες διαμόρφωσης, κάτι που σημαίνει  ότι νέο προκύψει θα έχει αποβάλει πρακτικές και αυτούς που τις εκφράζουν, με τα γνωστά αποτελέσματα της απαξίωσης της πολιτικής.

Οι “Εκδικητές” είναι ένα φαινόμενο που ενδημεί σε όλα τα κόμματα και δυστυχώς έχει και ευρωπαϊκή διάσταση. Αν κάποιος, απλά παρατηρησει τις πρακτικές των ακροδεξιών, θα διαπιστώσει ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές και από τους “δημοκρατικούς” ‘Εκδικητές”, και οι δύο επενδύουν στο μίσος,  ξεσηκώνουν τους  ταλαιπωρημένους και φτωχοποιημένους πολίτες, υποσχόμενοι εκδίκηση χωρίς να παρουσιάζουν ένα σαφές σχέδιο για το μέλλον. Ενθαρρύνουν τον λαϊκισμό και καλλιεργούν μια ατμόσφαιρα οργής και  αντιπαλότητας, προσφέροντας υποσχέσεις για “αίμα” στους θυμωμένους πολίτες. Δημιουργούν οπαδούς οι οποίοι συμπεριφέρονται ώς χούλιγκανς, έτοιμοι να  εκδικηθούν τους αντιπάλους και όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει  τον “αρχηγό” τους άσχετα αν βρίσκεται ακόμη και στο ίδιο κόμμα.

Οι πολιτικοί χούλιγκανς, αναλαμβάνουν τον ρόλο των τρολς του διαδικτύου και “εκτελούν” με μεγάλη ευκολία “συμβόλαια” δολοφονίας χαρακτήρα, σε όποιον τολμήσει να εκφράσει διαφορετική πολιτική άποψη.

Βεβαίως  πρόκειται για ανθρώπους με ελάχιστα πολιτικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι  δεν μπορουν να φέρουν ούτε τον τίτλο του πολίτη.

Οι “εκδικητές”  φοβίζουν τους “ηθοποιούς” της πολιτικής  οι οποίοι συμβιβάζονται μπροστά στον  κίνδυνο, που θεωρούν ότι διατρέχουν, να χάσουν την δυνατότητα του show στα ΜΜΕ και στα social media. 

Αυτή η συνεργασία θα πάψει να υπάρχει όταν η πραγματική πολιτική επανέλθει στο προσκήνιο.  Όταν οι πολίτες θα βγουν μπροστά και αποτρέψουν με την παρουσία τους την συνέχιση αυτής της κατάστασης,που  δημιουργεί προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία και στην ίδια την χώρα.

Η  Ελληνική δεξιά εκφράζει διαχρονικά τα συμφέροντα  των ολιγαρχών και θα πέσει μόνο από μια μεγάλη δημοκρατική - προοδευτική παράταξη, η οποία με σχέδιο  θα επαναφέρει την ελπίδα στους μη προνομιούχους κατοίκους αυτής της χώρας.

Η ‘Ενιαία Έκφραση του Προοδευτικού Χώρου” είναι πλέον απαίτηση των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι απογοητευμένοι από τις προσωπικές επιδιώξεις που κρατούν τον χώρο πολυκερματισμένο, έχουν μείνει στο περιθώριο.

Όσοι εμφανίζονται να μη αντιλαμβάνονται το μηνυμα των πολιτών που στάλθηκε και στις ευρωεκλογες και καθημερινά εκφράζεται στην κοινωνία, θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία.

Ο διάλογος για την Ενιαία Έκφραση του Προοδευτικού χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτείνεται  συνέχεια.  Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, θα αναλάβει να οδηγήσει το υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό σε μία νέα πραγματικότητα,  στη οποία “Εκδικητες” και  “Ηθοποιοί” της πολιτικής δεν θα έχουν καμία θέση.

Σε μια νέα πραγματικότητα που η δημοκρατία θα οδηγεί τις εξελίξεις και θα δίνει τις λύσεις .


Υ.Γ Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα είναι υπαρκτή και καθόλου φανταστική 

Τυχερό 10 - 8 - 24 

Σπύρος Δέδογλου μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια