Από τόπος εξορίας, αποθήκη ψυχών;

 



Και οι Εβρίτες θα δώσουν το go home pass στον κ. Μητσοτάκη.


Για να μπορέσεις να σχεδιάσεις το μέλλον πρέπει να αναλύσεις το παρελθόν, με μοναδικό σκοπό βέβαια να δεις τα λάθη σου.

Αν επιχειρήσουμε απολογισμό για την ανάπτυξη ανατολικά και δυτικά του ποταμού Έβρου, είναι σίγουρο ότι θα μελαγχολήσουμε.


Ο Nομός Έβρου κάποτε ήταν τόπος “εξορίας”, σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τον μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών.

Η Αδριανούπολη, τα Ύψαλα και όλες οι πόλεις της ανατολικής πλευράς αναπτύσσονται σε αντίθεση με τις δικές μας, που βρίσκονται απέναντι τους, οι οποίες μαραζώνουν.

Ταχυδρομεία, υποκαταστήματα τραπεζών, πανεπιστημιακές σχολές, περιφερειακά ιατρεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, είτε κλείνουν είτε υποβαθμίζονται την τελευταία τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό μας, με μοναδικό σκοπό την επικοινωνιακή στόχευση στο ακροδεξιό του ακροατήριο.


Τα μοναδικά έργα της σημερινής κυβέρνησης είναι η τεράστια δομή φιλοξενίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα, και ο φράχτης στο ποτάμι.

Στην τελευταία του επίσκεψη ο απερχόμενος πρωθυπουργός, επισκέφθηκε τον φράχτη αλλά δεν έκανε το ίδιο και στο φυλάκιο, ο λόγος είναι προφανής, η Αθηναϊκή εκλογική πελατεία που δεν γνωρίζει την Εβρίτικη πραγματικότητα σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός η θυσία του Έβρου από τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη των επικοινωνιακών αναγκών του.

Αυτή η συμπεριφορά αξίζει στο Έβρο; Θα το επιτρέψουν οι πολίτες της περιοχής μας;

Εμείς λέμε ότι θα του στείλουν ένα μόνο δελτίο,σε απάντηση των πολιτικών του και των κουπονιών που τους έχει δώσει, το go home pass.

Ο Έβρος όμως και η Θράκη έχουν δυνατότητες οι οποίες δημιουργούνται από την γεωστρατηγική θέση στην οποία βρίσκονται.

Αυτή η θέση μας δίνει την δυνατότητα να επανασυνδεθούμε με τον ιστορικό μας χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αρκεί να υπάρχει ο στρατηγικός σχεδιασμός που θα το επιτρέπει.

Η δημιουργία ενός φορέα συναντίληψης και συνανάπτυξης αυτών των χωρών με έδρα στον Έβρο δίνει την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας. Θα μπορούσε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα τύπου Μ.Ο.Π. (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), που πρέπει να διεκδικήσουμε, να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που έχει αντιληφθεί, από την πρώτη μέρα, την γεωστρατηγική θέση της Θράκης.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω τρόικας, προχώρησε στη δημιουργία διακρατικής εταιρείας για την ηλεκτροσιδηροδρομική Εγνατία με τον τότε πρόεδρο της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Επίσης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την υποπαραχώρηση, μέθοδο που ακολουθείται από όλες τις σύγχρονες χώρες, για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια δεν προχώρησε τίποτα από αυτά, γιατί χρησιμοποιεί τον Έβρο για τις επικοινωνίες του ανάγκες με τον φράχτη των “Αθηνών” που κάνει στον Έβρο. Είναι των Αθηνών γιατί σκοπός του δεν είναι οι μετανάστες, αλλά οι ψηφοφόροι της πρωτεύουσας και των μεγάλων αστικών κέντρων.

Στον Έβρο μπορούμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον των νέων γενεών.

Στις 21 του Μάη με την πολιτική αλλαγή, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο σχέδιο σε ένα τόπο που μπορεί να γίνει η “γη της επαγγελίας”.

Ο Σπύρος Δέδογλου είναι ποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια